Private Residence

The penthouse of the Clarendon includes a great room, dining area, kitchen, and three bedrooms plus a library and three full en suite baths. The penthouse also offers a private, landscaped terrace measuring over 900 square feet. Richly detailed interiors include white oak plank wood flooring, while oversized windows allow for maximum light and breathtaking views. Chef’s kitchens boast stainless steel appliances, rich wood cabinetry and polished stone. The spa-inspired baths display a balance of comfort and design with custom cabinetry, sleek marble with onyx accents and contemporary fixtures. It is apparent that the Clarendon Penthouse design embraces a life in the clouds, as it was inspired by the colors and textures of the sweeping views beyond. The soft whites of the clouds and cool sky blues are apparent in the texture and colors of the living and dining room furniture. Read More

The Zhongkai Sheshan Villas is a gated community of 80 contemporary homes located near bucolic Sheshan Mountain, approximately 45 minutes southwest of downtown Shanghai. The site was master planned with an encircling wall, entry gate, guesthouse, clubhouse, and a unifying network of canals that provide a water element for each villa and neighborhood. In balancing new forms with familiar materials, this suburban neighborhood development with a classic approach to landscape, achieves a timeless quality and sense of permanence that appeals to China’s newly rising business class. Read More

This Cape Cod residence sits atop a hill with views overlooking Nantucket Sound and Buzzards Bay. Part of a shingle style Cape Cod locality, the house borrows traditional Cape Cod forms and materials, adapting them for a contemporary life style and enabling the house to fit compatibly with the surrounding neighborhood homes. White cedar shingles siding weathering to a warm grey, red cedar shingle roofs, white painted trim, and fieldstone walls, are part of the Cape Cod architectural vocabulary used for the house. The wrap around porch with its wide overhanging roof is a wonderful place for outdoor living, providing as well, weather protection and sun control for the living spaces within. Read More

The owners of this residence wished to create a second home in the mountains of western Massachusetts where they could vacation with their two grown children. The rural environment and the use of the house as a vacation “cottage” suggested simple geometric shapes for its expression. The form and arrangement of spaces within the home take advantage of sunlight and views of the surrounding moutnains and achieve a logical circulation flow with appropriate separation of public and private spaces. Read More

There was little choice where this house could be placed. Its site was a small lot, squeezed between 2 other homes, looking out to the Atlantic Ocean. The entire house was designed to maximize the outstanding ocean views. Read More

Prototypical “modern” changes were made in a 1960s addition. The entire interior was removed and a second addition was designed with a hinge point that melds into the existing carriage house. CBT’s addition serves to unify the previous 1960s addition with the carriage house. Read More

The peaceful quality of the forest site and its natural landscape was an important consideration in the design of the house. The house is carefully sited to fit into the landscape with minimal disturbance. Floors step down gently to accomodate the sloping grade. Read More

The house sits at the end of a long winding way overlooking Lake Erie. Here, everyone must arrive by car/ A large gracious entrance court welcomes guests and provides ample parking. Vehicles are separated and shielded from the house by landscaping and a low screen wll. A spacious and weather-protected entrance is easily identifiable. The owners' cars and garage are off to the side of the house, out of sight. Read More

Located in a rural area of southeastern Massachusetts, this house is sited to take advantage of views to a flanking river that meanders along its northern border. The plan of the house responds to the shifting direction of the river with spaces shifting to orient to the differing views. The composition of the house is expressed as a series of small-connected structures, which help reduce the scale of the house and recall indigenous farm buildings prevalent in the area. Read More

Built on a wooded hillside above the main residence, this guest cottage overlooks The Berkshires. Read More

The project is a multi-phased effort including a master plan, new clubhouse, and design for 138 townhouses. Read More

Located on the corner of Clarendon and Beacon Street on the water side in Boston’s Back Bay and overlooking the Charles River on one side and the Back Bay skyline on the other, this 60-unit contemporary residential building is comprised of rental units and condominiums and has some of the most desirable views in the entire city. Read More

View more