Shawmut Design and Construction  project

The Bridgespan Group project

MSH project

TIBCO project

Compuware project

Liberty Mutual project

Crane & Co project

Analysis Group — Multiple Locations project

Novartis project

Bright Horizons project
photo 1
photo 1 for Novartis photo 2 for Novartis photo 3 for Novartis photo 4 for Novartis
photo 5 for Novartis

Novartis
Cambridge, MA
2,000 SF
Workplace Interiors

CBT repurposed and redesigned Novartis' office space into an open, light-filled space that draws employees out of individual offices into thoughtfully designed, collaborative working areas.

Novartis sought a design that would address more than a shift in their physical working style, but also their office culture and means of communicating. CBT's design transforms a few individual, enclosed office spaces to an open air environment that provides a "magnetic" area that pushes their prior traditional design and fosters a more open, yet productive work environment.

The 2,000-square-foot space was converted from eight conventional offices to twenty dynamic and collaborative work areas. To ease the shift from their traditional office environment to their new dynamic space, designers grouped each area and workspace into three sub-areas that each addresses specific types of work environments; social, work, and quiet zones.

The variety of work areas throughout offer an assortment of working environments and meeting spaces. The work zone is comprised of nine private work areas surrounding a team space with video conferencing and a work counter for all. The work zone is built on a six foot platform that helps define the area and gives employees strong sight lines of the entire suite. Abundant frosted glass and light throughout, paired with the placement of smaller, organically shaped gathering areas, and accommodates private or casual meetings. The neutral brown and crème tones throughout provide balance between the contemporary design and the company's professional nature.