Norton Museum of Art

The new overall master plan that CBT is currently undertaking in concert with Foster+Partners out of London, is about rediscovering the roots of the museum. Restoring the clarity and symmetry of architect Marion Sims Wyeth’s plan, the new master plan calls for the relocation of the main entrance to be on South Dixie Highway to the west, allowing visitors to once again see through the entire building, capturing views of the Intracoastal Waterway beyond the Norton via a new, transparent grand hall and refurbished glass and iron courtyard doors.

Beginning with the reconfiguration and extension of the existing museum, the design includes a new state-of-the-art auditorium, event space, and a ‘grand hall’— the social hub of the Museum, a new museum shop and restaurant with al fresco garden seating.

The master plan, which addresses the entire 6.3-acre campus, will double gallery space and add new public spaces, including an education center, auditorium, and restaurant. New landscaping will create a “museum within a garden,” and improve the accessibility and openness of the Norton.

Want to work with us? Get in touch.