225 Franklin Street

Latest

Marble Architectural Award,
The Internazionale Marmi e Macchine Carrara, 2010

With a vision to make this 1970s building live up to its prime, downtown address, a sleek new entry was created to establishes it as signature location on Boston’s Post Office Square.

The design reconfigures the ground floor creating an open, contemporary entrance that transports this building into the new millennium. A dramatic addition to this gut renovation is a 22-foot-tall structural glass curtain wall separating the interior from the exterior and providing for a natural-light filled “Great Room” with views of Post Office Square. The columnless glass wall is stabilized by vertical and horizontal glass fins.

The backdrop for the Great Room is a wall made of Italian Paonazzo marble setting the warm palette for the entire lobby. The reception desk is carved from a single block of the same Italian stone with quarter-sawn Mozambique wood accents serving as a complement to the wood walls stepping towards the elevators. The floor is a rich crystalline brown stone that allows the stunning feature wall to glow. A luminous, seamless ceiling washes the space in light and presents a limitless feel.

Want to work with us? Get in touch.