Lord and Taylor

Like many of its customers, Lord & Taylor on Boylston Street in the Back Bay was looking for a makeover. The decidedly dated exterior of the store, a windowless white brick box, reflected 35-year-old retail and urban design thinking that ignored pedestrian traffic and focused all activity off the street. The design for the renovation boldly opened up the façade inserting eye-catching display windows defined by clean metal awnings, translucent glass at the entry, and a three-story glazed atrium that wraps the corner of the building. A sleek new cornice gives emphasis to the modernist simplicity of the building while a softer contemporary palette complements the urban context.

The department store was a stand-alone retail destination, but a covered walkway now connects the building to the adjacent Prudential Center shopping arcade and to the Mandarin Oriental. On Boylston Street, the engaging storefront has transformed the streetscape and strengthened the retail presence. At night, the store becomes an elegant lightbox that brightens the newly activated edge of the Prudential Center.

Want to work with us? Get in touch.