Learning Environments

Esteves Hall is one of three main residences and executive education centers at the Harvard Business School where participants live, learn, and collaborate with each other to further their professional experience. Constructed in 1970 and last renovated in 1986, Esteves Hall’s newest renovations have elevated the spaces within to be on par with other modern facilities on the HBS campus. Read More

The D'Amore McKim School of Business at Northeastern University offers valuable and unique opportunities for applied learning throughout the world. An internationally recognized leader in experiential learning, entrepreneurship, and translational research, the DMSB sought to create an integrated, electrifying space for the expanding business program. Read More

The Pike School campus consists of six interconnected buildings in the International Style. The Creative Learning Center realizes this independent school’s particular commitment to nurturing a “creative spirit” and provides space for performing and fine arts activities as well as flexible assembly, meeting, and classroom areas. Read More

CBT worked with The Fessenden School to create an Innovation Lab. CBT was requested to explore the creation of a new Innovation Center, where students would be exposed to hands-on problem solving. This new addition is envisioned to benefit all grades and are flexibly furnished, open studio environments for all types of curriculum and creative thinking projects. Approximately six locations adjoining the main buildings were identified on the campus, and three sites were deemed most viable given the open space and adjacencies to other parts of the campus. The choices were narrowed down to one site given its ideal proximity to the academic cluster. Read More

When Suffolk University purchased the theater, it had been unoccupied for 20 years and was in a state of severe neglect. For structural and programmatic reasons, only the facade could be saved. CBT designed the meticulous restoration of the façade, de constructing the Modern’s marble and sandstone exterior block by block, numbering and restoring each piece individually before re-assembly. Internally, a new stage and auditorium is fit into a space only 36’ wide at the proscenium line, and is fronted by a two-story lobby space which doubles as a gallery. Additionally, ten stories of suite-style residential space were built above the theater to serve as Suffolk’s newest residence hall. Read More

The Center for the Arts auditorium was designed with optimal acoustics for musical performance and also serves as a lecture hall, all-school meeting space, and venue for guest speakers and performers. The Center also includes a large ensemble rehearsal room, a choir rehearsal room, and nine practice rooms serving solo to sextet. Offices are provided for the Music Director and Assistant Director. Read More

Taking cues from the original building’s shingle style, the addition combines stucco with wood shingles, seamlessly tying the two buildings together with notes of period details. Read More

A co-ed boarding school accommodating grades 9-12, Northfield Mount Hermon School was previously located on two separate campuses in Northfield and Gill, Massachusetts. A consolidation brought the entire school to its campus in Gill. Read More

CBT collaborated with Foster + Partners, London on the renovation and expansion to Boston's famed Museum of Fine Arts. The master plan and design for this project reconfigures this venerable Boston institution to capture the spirit of the building’s original master plan, add more gallery space, provide a range of public amenities and make it more efficient. Read More

CBT determined the existing Arts building required an addition, as well as the utilization of the existing structure to fulfill the goals of the school. The site of the existing building was surrounded on three sides with wetland and riverfront restrictions, so expansion was limited to a very small portion of the site. The planning and design challenges were clear. Read More

CBT provided planning studies and design for the expansion of the residential program at the Middlesex School, including the new Landry House, a contextually-sensitive addition to campus. Read More

CBT’s design for Middlebury’s Starr-Axinn Center at the former Starr Library reinvents a beloved campus landmark, creates classrooms and faculty offices, brings disparate departments together for increased interdisciplinary collaboration, and redefines the center of an expanding campus. Read More

View more