Technology

CBT is working in close collaboration with WeWork on the 100,000-square-foot for their South Station location in Boston's Financial District. With the fundamental focus on new workstyles for an emerging generation of professionals and a social connecttion of indepdent workers, their new space offers a wide variety of collaboration, team meeting and choice of work space while also allowing for focused individual work space. Read More

Working in concert with San Jose-based Whitney Polcyn Architects, CBT delivered an inventive new office space in a historic wharf building in Boston's emerging Innovation District. The design concept celebrates the original fabric of the existing brick and beam building by contrasting it with the new construction. Bold colors and generous use of glass activate and define workspaces to create a dialogue between new and old. Read More

CBT worked with The Fessenden School to create an Innovation Lab. CBT was requested to explore the creation of a new Innovation Center, where students would be exposed to hands-on problem solving. This new addition is envisioned to benefit all grades and are flexibly furnished, open studio environments for all types of curriculum and creative thinking projects. Approximately six locations adjoining the main buildings were identified on the campus, and three sites were deemed most viable given the open space and adjacencies to other parts of the campus. The choices were narrowed down to one site given its ideal proximity to the academic cluster. Read More

Bridgespan’s way of collaborating was a fascinating model to accommodate, and a multi-day VisionLab revealed some surprising characteristics that were manifested in a bright and flexible new environment. Read More

Looking to refresh both floors of the office and show room of their 116-year-old consulting business, Peabody, who specialize in furniture specification, office planning and design, enlisted the help of CBT in reflecting their newly branded image onto their workspace. Read More

CBT assisted PAN in a major relocation from the suburbs into the heart of downtown Boston. The move brought all 60 employees of this PR firm together in an efficient and forward-looking workplace which fosters teamwork and reflects the company’s culture. Read More

CBT was able to aid Nutter McClennen & Fish in redesigning their 130,000-squarefoot space at the Seaport World Trade Center by using a Fix Matrix developed by our programming specialists to help identify needs based on existing conditions and desired improvements. They knew they wanted to incorporate a new conference center as well as a full-service cafeteria and kitchen. Read More

Novartis decided to entirely revamp the way they worked, both physically and culturally, by transforming their 8 conventional offices into 20 dynamic, open-office work areas. Those were then grouped into three sections, each with its own distinguished class of workstyle: social, work, and quiet. The 2,000-square-foot space became a synergetic work area, fostering the ideas of collaboration and communication. Read More

MFS wanted to create an environment for its employees that encouraged flexibility, connectivity, sustainability, and wellness. With 305,000 square feet covering a span of 11 floors, CBT used several methods in order to achieve that vision. A demountable wall system allows easy conversion of program spaces, fostering flexibility when meeting and collaborating with coworkers and guests. The space includes over 100 conference rooms, all equipped with AV technologies that allow easy and instantaneous communication with MFS’s offices worldwide. The dark wooden accents featured throughout the space maintain a clean-lined, professional finish. This wokrplace project is LEED Gold certified and achieved multiple employee health and wellness goals. Read More

Masdar is a new city and technology hub developed to create educational and commercial zones for the research and development of sustainable design and energy technologies. Originally envisioned as a carbon neutral city, Masdar’s early development envisioned an elevated pedestrian city with transportation built below the podium. The first phase included construction of the Masdar Institute of Technology. As this took shape, it became evident that a new vision was needed to continue the plan. Read More

The campus of Liberty Mutual’s headquarters serves as impressive combination of historical and artistic honor as well as new construction and innovation. Liberty Mutual wanted its space to reflect their longstanding reputation as a Boston-based company, committed to maintaining the integrity of the arts and culture its city. The goal was to incorporate green-friendly initiatives while still remaining respectful the existing campus neighborhood. Read More

The project developed a holistic vision for Kendall Square that reflects community needs and desires that can be shared by all stakeholders. The overarching theme transforms Kendall into a vibrant, 18x7 urban environment from former isolated patterns of development. Read More

View more