Cambridge, MA

Le Meridien-MIT Cambridge was looking to refresh the public areas of their existing property in the bustling MIT neighborhood. The design team transformed the guest experience into a connected and vibrant destination by reinventing the ground floor to feature an enlivened bar and lounge reflective of the hotel’s midcentury-modern brand and the innovative spirit of the Cambridge/MIT neighborhood. The design brings local recreation and cultural influences alive as a gathering place to delight in discovery and new perspectives.  Read More

Conceived as a hub for biotechnology, central components of Watermark West include offices and laboratories for biotech and innovation companies, entertainment and recreation facilities, and retail spaces that are woven together by extensive public amenities including restaurants, outdoor parks, and a small kayak facility on a canal that feeds into the Charles River. Read More

CBT recently completed Watermark East, a new residential tower in Cambridge’s rapidly growing Kendall Square. Read More

A central component to CBT’s award-winning NorthPoint development, Twenty | 20 is a 400,000-square-foot mixed-use development that offers 355 residential units as lofts, studios, and one-, two-, and three-bedroom options, with 8,600 square feet of retail at the ground level. The fourth floor features amenity space with outdoor terraces, sweeping views, frontage along the NorthPoint Common Park, a club/media room, library, café, fitness center/yoga terrace, indoor basketball halfcourt, and outdoor courtyard lounge. Read More

One Rogers Street is a Class ‘A’ office building in a highly sought after of Cambridge. In today’s challenging commercial office leasing market, the building needed to better respond to the desires of the market-rate, and differentiate itself by infusing new energy reflective of its target demographic. Read More

Set overlooking Boston and the Charles River, the renovation of the building’s main lobby and public space now reflects the contemporary feel that its high-tech tenants demand. Read More

Novartis decided to entirely revamp the way they worked, both physically and culturally, by transforming their 8 conventional offices into 20 dynamic, open-office work areas. Those were then grouped into three sections, each with its own distinguished class of workstyle: social, work, and quiet. The 2,000-square-foot space became a synergetic work area, fostering the ideas of collaboration and communication. Read More

Cambridge Crossing is a transit-oriented neighborhood located on former a railroad yard in the municipalities of Cambridge, Boston, and Somerville. It transforms under-utilized industrial land into a vibrant mixed-use community. The project includes 20 new blocks, a new MBTA station, 10-acres of green space with a large central park, an extension to the Minuteman Trail, new roadway and utility infrastructure, and a wide range of public amenities.  Read More

The new Millennium Café is a dynamic place which promotes social interactivity within the company. Read More

At the at the heart of the vibrant and diverse Central Square, the new development will replace approximately three city blocks. The plan and design envisions a vibrant mixed-use development featuring ample open space and residential, commercial and retail uses. Read More

The project developed a holistic vision for Kendall Square that reflects community needs and desires that can be shared by all stakeholders. The overarching theme transforms Kendall into a vibrant, 18x7 urban environment from former isolated patterns of development. Read More

Harvard University sought to restore the Memorial Hall Tower spire which was destroyed by fire in 1956. First designed by two Harvard graduates in 1874, the building commemorates Harvard men of the Union Army who died in the Civil War. Extensive research was conducted to assist in selecting the most appropriate approach for reconstruction, and the final design was selected because it best captured the building’s architectural style and sense of history. Read More

Creating a fresh identity that makes strong urban connections to BioMed’s two existing buildings located next door, CBT’s design repositions the building both internally and externally forming an integrated campus and an extension of their brand. The design emphasizes connectivity and employs novel materials, finishes, and furniture to convey an image of innovation and technology. Key design elements include facade, signage, and landscape improvements that create a bold entry sequence extending into the lobby and reception area. The work also includes design for a new grab-and-go café, outdoor fire pit and seating, fitness, wellness and locker rooms. An interior corridor that looks out to newly landscaped area that was once an alleyway reinforces the indoor and outdoor connections to Broadway. Read More

View more